Zöldhagymás báránycomb

Hozzávalók: 1 báránycomb, 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna, 5 szál újhagyma és 5 szál fokhagyma zöldjükkel együtt, só,bors, őrölt pirospaprika, 3 dl bárányhúsleves, 3 evőkanál olaj

 A báránycombot megmossuk és megtisztítjuk a hártyáitól. Bedörzsöljük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és körbetekerjük a szalonnával. A zöldhagymát és fokhagymát felvagdossuk, felét  egy kiolajozott tepsi aljára tesszük, ráfektetjük a báránycombot és beborítjuk többivel. Felöntjük 3 dl. bárányhúslevessel és lefedve, forró sütőben kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Mikor puha, levesszük a fedőt és pirosra sütjük.



Megjegyzések