Mandulás táska

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor,1 tojás sárgája, 8 dkg őrölt mandula,
Töltelék:10 dkg őrölt mandula, 5 dkg reszel étcsokoládé, 2-3 evőkanál baracklekvár
Tálaláshoz: porcukor

A lisztben elmorzsoljuk a vajat majd a  többi hozzávalóval   összedolgozzuk. Fél óráig hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük  az őrölt mandulát a reszelt csokoládéval és a baracklekvárral. A tésztát vékonyra kinyújtjuk , 6x10 cm-es téglalapokba vágjuk, mindegyik közepére egy-egy kiskanál tölteléket teszünk, két oldalról egymásra hajtjuk a tésztát és 180 fokon, 15 perc alatt kisütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Megjegyzések